Att skapa en hemsida till företaget kan verka lätt när man ser alla erbjudanden om gratis hemsidor och färdiga mallar. Men när du väl sitter där med WordPress eller något annat verktyg och behöver hjälp med hemsidan så inser du att det inte är så enkelt som det först verkade.

Alla lite mindre företag har inte tillgång till en personlig webmaster som kan ta hand om allt det tekniska. Kanske kan du vända dig till en webbyrå, fast de flesta lite större webbyråer tar inga småjobb och vill göra hela jobbet med din hemsida, inte bara de delar som du själv inte riktigt klarar av.

Du kan istället anlita ett företag som har specialiserat sig på att uppdatera hemsidor och som gör små enkla jobb. Om du vill ha det riktigt proffsigt gjort så får du visserligen betala en slant för varje timme de jobbar med din hemsida, men dels går en uppdatering rätt fort att göra, om du inte har stora strukturella uppdateringar, och dels är det värt varje krona att se professionell ut.

Många småföretagare ser bara sin hemsida som en onödig kostnad, eller i bästa fall en nödvändig kostnad, och satsar så lite som möjligt på den. Den viktigaste funktionen en hemsida för företaget ha är dock att generera intäkter och en vinst för företaget. Därför är det dumt att snåla. Varje insparad krona kan kosta en ny kund, för om du inte ser professionell och trovärdig ut, vem ska då tro att du är det?

En hemsida som inte lever är död

En hemsida som aldrig uppdateras kommer att se övergiven och död ut. Vi har väl alla sett hemsidor som önskar god jul mitt i sommaren eller som har påskerbjudanden i september.

Det är därför det är så viktigt att du går igenom din hemsida några gånger per år eller helst en gång i månaden. Lägg in en återkommande uppgift i den kalender, exempelvis den sista fredagen varje månad, då du gör en snabb koll att allt ser korrekt ut och att hemsida överhuvudtaget fungerar.

Att uppdatera sin hemsida med jämna mellanrum är även bra för sökoptimeringen eftersom sökmotorerna gillar när sidorna är uppdaterade med korrekt information. Sidor som inte uppdaterats på ett tag tappar i rank eftersom de bedöms kunna innehålla föråldrad information.