När du ska välja en webbyrå som ska göra din hemsida så finns det flera olika vägar du kan ta. Antingen väljer du en webbyrå i staden där du bor, till exempel en webbyrå i Jönköping eller en som jobbar lite mer nationellt, som en webbyrå i Stockholm.

Fördelen med att välja en webbyrå där du bor är att de känner till den lokala marknaden och vet vad som krävs för att lyckas just där. Det är extra viktigt ifall du bara vänder dig till kunder som bor i närheten av din stad. Nackdelen med en lokal webbyrå är att utbudet kan bli betydligt mindre, speciellt om du bor på en liten ort.

Fördelen med en webbyrå på en lite större ort, eller för den delen någon annan ort än där du bor, är att utbudet ökar dramatiskt. Det gör att du kan välja en webbyrå som specialiserar sig på just din bransch eller som har en vinkling som passar ditt företag.

Vill du gå ännu längre så kan du välja en webbyrå utomlands, exempelvis i Indien. Då är dina valmöjligheter närmast obegränsade och du kan sänka kostnaderna avsevärt. I alla fall kan det tyckas så.

Om du väljer att samarbeta med en webbyrå i Indien så måste du vara medveten om att du kommer att behöva jobba betydligt mer själv, dels med att förklara exakt hur du vill ha hemsidan – på engelska dessutom, och dels behöver du göra ett mycket mer genomarbetat urval av den webbyrå du väljer. Utbudet är obegränsat, men det är även variationen på kompetensen.

Om du väljer en webbyrå utomlands så måste du också vara medveten om att arbetskulturen och arbetsmoralen kan skilja sig högst betydligt mot vad du är van vid – på gott och ont. Du träffar ofta på webbyråer som jobbar dygnet runt, sju dagar i veckan för att bli klar med din hemsida i tid, men du kan även råka ut för webbyråer som är så överbokade att du behöver jaga efter din hemsida.

Du kan också råka ut för att du får din hemsida i tid, men när du vill ha någon ändring gjord så går det inte längre att kontakta webbyrån.

Därför kan det ibland vara bättre att anlita en webbyrå i Jönköping.