Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/fokuspa/public_html/templates/gk_mo/lib/framework/helper.layout.php on line 117

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/fokuspa/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 272

Om boken

Fokus på jobbet utgår från ny forskning som visar att vi med mindfulness kan träna hjärnan så att vi förblir fokuserade och lugna när vi står mitt i den storm som är vår arbetsdag. Vi har skrivit Fokus på jobbet för att dela med oss av metoder för att träna vårt viktigaste arbetsredskap, hjärnan, för att öka fokus, lugn glädje och effektivitet.

Arbetsrelaterade områden som vi undersöker i boken är bland annat myten om multitasking, hur man skiljer en fullspäckad kalender från sann effektivitet, hur mindfulness gynnar kreativitet och sänker stress samt hur man skapar hållbarhet i sig själv och sin organisation.

Vi hoppas att boken bara är början på en gemensam resa. På den här sajten kommer vi att fortsätta dela med oss av vad vi upptäcker inom området. Och vi vill gärna att du deltar. Har du haft nytta av metoderna i boken? Har du hittat någon spännande ny forskning? Hur har du använt dig av mindfulness på jobbet? Alla är välkomna att dela med sig av erfarenheter och reflektioner i bloggen.

Bokens kapitel

1. Två minuter i nio. Varför mindfulness på jobbet?
2. Hur tio minuter förändrade livet för en dansk marknadschef. Om myten multitasking.
3. Astrid som gick ut ur väggen. Om hur du slutar stressa.
4. Vad mindfulness och mindfulnessträning är. Definitioner samt grundövningar.
5. Varför jobbar du? Om IT-chefen som blev chef på riktigt, om konstnären som hittade glädjen i en limpistol och om hur du skapar hållbarhet i dig själv och din organisation.
6. Konsulten som sökte lyckan. Om produktivitet – ett sätt att slappna av.
7. Träna din hjärna! Om hur mindfulness förändrar dig neurologiskt.
8. Journalisten som hittade magkänslan. Om hur mindfulness hänger ihop med kreativitet och innovation.
9. Björken som förändrade livet för en vd. Om hur ledares utmaningar kan mötas med mindfulness.
10. CBMT – ett träningsprogram i mindfulness. Att etablera en vana.

Omslag, formgivning och illustrationer: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..